Sidevisninger i alt

tirsdag den 19. marts 2013

Lasagne med spinat, valnødder, 3 x tomat og 3 x ost!

I min desperation over mangel på udbud af økologiske varer på Samsø (læs: mest kød) blev den her velsmagende aftensmad en realitet! En spinatlasagne med hytteost, som jeg har lavet mange gange, og som du sikkert også kender. I dag blev den krudtet op med valnødder, flere slags tomater og flere slags ost, og det blev den kun bedre af.


Hvis du savner inspiration til et vegetarisk måltid, hvor man på ingen måde savner kød, så kast dig over den her:-)

Til 2-3 personer

9 lasagneplader fra De Cecco (synes jeg bare er virkelig god pasta)
ca. 300 gram helbladet optøet frossen hel spinat eller tilsvarende frisk
ca 200 gram øko hytteost
75 gram grofthakkede valnødder
½ glas ovnbagte tomater fra Urtekram
4 spsk revet parmesan

Tomatsauce:
1 ds øko hakkede tomater
1 lille dåse tomatpure
1 stort finthakket løg
3 fed finthakket hvidløg
1 spsk olie, salt, peber, 1 laurbær, 1 spsk oregano, ½ spsk timian

Ostesauce:
40 gram smør
40 gram groft mel
ca ½ liter øko letmælk
½ pose revet cheddar fra Urtekram
revet muskatnød, salt, peber
Topping:
½ pose cheddar eller revet parmesan

Bland spinat, hytteost, valnødder, ovnbagte tomater og revet parmesan til en jævn masse. Til tomatsaucen svitses de to slags løg, tilsættes de to slags tomater og krydderier og simrer 10 min. Til ostesaucen laves en opbagning, som piskes med mælken, og til sidst krydres og osten smeltes i saucen.
Fordel de 3 slags fyld skifevis med lasagnepladerne - slut med et lag ostesauce, og drys med det sidste parmesan/cheddar. Lad lasagen trække 1-2 timer mindst.
Bages herefter ved 200 grader i ca 40 minutter.


Ja, ja, den blev lidt mørk! Men hvem orker at ærge sig over det? Den er ikke køn, men den smager overbevisende godt, og er ret sund faktisk:-) Velbekomme på en kold, kold forårsdag med sne, fygning og blæst på Samsø!


Print denne artikel

6 kommentarer:

  1. Uh, lyder lækkert - ost, spinat og nødder er skønt sammen!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne - ja, valnødder og de bagte tomater gav bare noget rigtig godt til retten

      Slet
  2. Haaaaps!
    (nej, jeg er ikke blevet træt af lasagne! :-D)

    Den ser god ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt gået du stadig er klar til lasagne:-) Jeg var imponeret over din kreativitet i dit benspænd:-) Men tak

      Slet
  3. Du med handle øko i københavn og ellers få gang i øko køkkenhaven.
    Hernede er der ikke det store udvalg i øko i supermarkederne, men dog i øko butikker, men det er dyrt så man får hurtigt købt sig fattig.
    Har længe overvejet at lave en vegetar lasagne så tak for opskriften!

    SvarSlet
  4. Mmmmmm! Lasagne med nødder - det må prøves :)

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...