Sidevisninger i alt

torsdag den 15. oktober 2015

Kæmpe Gedebukkehorn m/marcipan og hindbær!

En rest kærnemælk i køleskabet og den officielle Store Bagedag i efterårsferien afstedkom den her særlige snegl. Eller horn om du vil.

Dejen er som den, jeg ville bruge til kærnemælkshorn, men fordi jeg havde været ude og hente ugens økologiske grøntsager på de unges gård, og havde set en flok geder på vejen, fik jeg tanken at lave det hele om til eet stort horn. Kæmpe kærnemælkshorn. Eller gedebukkehorn om du vil:-)


Kæmpe gedebukkehorn - eller 16 stk kærnemælkshorn, hvis du er mindre sær end mig

Dejen
25 gram øko gær
2 dl øko kærnemælk
2 store landæg fra frie høns
150 gram smeltet øko smør, afkølet
1 spsk hjemmelavet vanillesukker
1 tsk havsalt
ca. 450 gram øko hvedemel
1 sammenpisket æg til at pensle med

Fyld
100 gram marcipan fra Odense
100 gram blødt øko smør
100 gram sukker
Ca. 150 gram hindbærsyltetøj :-)

Flormelis til at drysse over

Rul ud til ca 20 x 40 cm 

Kom fyld og syltetøj på...

Klar til ovnen ...
Lun kærnemælken til håndvarmt, og opløs gæren heri. Pisk æg, vanillesukker, salt og smeltet smør i og tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt til du har en blød og smidig dej, som kun lige slipper skålens sider. Endelig ikke for meget mel - du skal måske bruge lidt mere eller mindre, alt efter hvor store dine æg er osv. Lad hæve tildækket i skålen i 1 time.

Til fyldet æltes smør, sukker og marcipan sammen.

Rul dejen ud til en stor rektangel på ca 20 x 40 cm på et meldrysset bord. Fordel fyldet over hele stykket, dog 1 cm fra alle kanter. Kom syltetøj på i en bred stribe på midten. Rul nu dejen til en lang pølse, og vrid hele stykket, så der blir lidt "bølger". Læg dejen på bagepapir i en snoet cirkel og med lidt afstand mellem cirklerne, så der er plads til at hæve lidt ekstra. Lad hæve tildækket yderligere ca 20 min. Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 25 min eller til den er lysebrun. Lad afkøle og drys et generøst lag flormelis ud over hele hornet. Skær passende stykker af ved bordet:-)

Helt varm og nybagt ....

Med et godt lag sne .... du kunne også fylde den med julens kanel, rosiner osv når vi kommer dertil - vupti har du en julekage:-)


Så er der bare tilbage at sige: nyd årets Store Bagedag's kage... Print denne artikel

4 kommentarer:

  1. NØJ hvor ser det godt ud! Fantastisk idé ♥

    SvarSlet
  2. Mums - det ser lækkert ud ;-) Jeg får helt lyst til, at gå i køkkenet....God weekend.
    mvh Matilde

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at høre Matilde - rigtig god weekend til dig og dine også :-)

      Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...