Sidevisninger i alt

søndag den 13. marts 2016

Pære Belle Helene kage

Det er søndag og jeg havde sådan nærmest bageabstinenser, så igen igen måtte de nærmeste naboer hidkaldes til en kop eftermiddags-kagehygge:-)

Denne her smækre sag er både egnet som "kage til kaffen", men vil være lige så fin som afslutning på en god gæstemiddag. Du bestemmer:-) Økologiske pærer i en kagebund, ovenpå et tykt lag marengs drysset med mandler og en chokoladesauce som topping. Det er tæt på den populære dessert Pære Belle Helene. Servér med letpisket øko fløde - og vanilleis, hvis du vil så tæt på den oprindelige dessert som muligt:-) Du bestemmer!


10-12 stykker pærekage
Dejen
5 landlæg fra Samsø - delt i hvider og blommer
150 gram blødt øko smør
125 gram sukker
1 nip salt
Korn fra 1 vanillestang
1½ dl øko sødmælk
1 tsk bagepulver fra Urtekram
200 gram øko hvedemel
3 store øko pærer - fjern kernehuset og skær i tern, gerne med skrællen på

Pisk smør, sukker og vanille lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommer lidt ad gangen og pisk godt. Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen skiftevis med mælk - vend det hele forsigtigt til det lige er samlet. Vend pærer i. En form på ca 20 x 30 cm fores med bagepapir og dejen fyldes heri. Bages 20 min i en 200 gr varm ovn. Tages ud og afkøles 5 min.

Marengs
5 æggehvider
1 nip salt
1 tsk citronsaft
200 gram sukker
50 gram mandelflager
Mens kagen bager første gang pisker du æggehviderne næsten stive sammen med saltet og derefter tilsættes sukker lidt ad gangen. Pisk marengsen til den er tyk og stiv og til sidst kommes citronsaft i. Fordel marengsen over kagen og drys med mandelflager. Bages yderligere 20 min til marengsen er gylden. Afkøles helt.

Chokoladesauce
50 gram mørk chokolade
3/4 dl øko fløde
1 spsk usødet kakao

Smelt dette sammen og lad afkøle helt. Dryp saucen over den afkølede kage og server med fløde eller is.

Kagen klar til ovnen - jeg synes, den skal bages samme dag, som den skal serveres og den er ikke fryseegnet. Hvis der er noget tilbage, så gir du det bare til naboerne:-)


Haps, dejlig søndagskage...mine pærer var ikke helt modne, og det gav et fint lille bid til kagen... Print denne artikel

1 kommentar:

  1. Kære Marianne,
    kagen smagte skøøøøønt - fik den bagt her i påsken.
    Hvor bliver du dog af? Savner et par bjæf fra dig - kanske du har travlt med Tante Sød`s Sommer Residens:-)?
    Mange påskehilsner fra
    Charlotte

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...