Sidevisninger i alt

fredag den 13. maj 2016

Banankage m/kærnemælk og mandelmel

Og ven kom forbi og gjorde mig den tjeneste at slå min ret store græsplæne - og med kærnemælk og bananer i huset, som skulle se at blive brugt, kom den her svampede og velsmagende banankage til verden:-)

Banankage i pinsefarver...
Banankage med mandelmel og kærnemælk
225 gram smør
450 gram sukker
4 store landæg
5 modne bananer
100 gram mandelmel
375 gram øko hvedemel
11/4 dl øko kærnemælk
½ tsk fint salt
2 tsk vanillesukker
2 tsk natron


Smelt smørret og afkøl lidt, pisk det nu godt med sukker. Tilsæt æg ét ad gangen og pisk rigtig godt mellem hvert indtil massen er tyk og lys. Bland mel, mandelmel, salt, natron og vanille. Blend bananerne og vend i den piskede masse. Vend nu skiftevis melblandingen og kærnemælk i dejen til den netop er homogen. Smør en lille bradepande godt og bag ved 200 grader i 1 time. Kan selvfølgelig også bages i andre forme, fx som her en randform, men også som muffins osv - blot skal du tilpasse bagetiden. Lad kagen blive i formen mindst 10 min og derefter på bagerist til den er helt afkølet.

PS: Portionen er ret stor, så udover denne kage i randform, blev der også til 4 store muffins i papirforme. Du kan selvfølgelig også bage den i springform eller lign. I øvrigt kan du også bruge alm mælk og så bagepulver i stedet for natron - det fungerer lige så fint

Den var fin som den var her - men den fik lige et par blomster fra haven :-) 
Topping
100 gram chokolade
½ dl fløde
25 gram smør
evt finthakkede pistacienødder

Smelt disse ting forsigtigt sammen, lad afkøle til det er lunt og pynt kagen


Blød, svampet kaffe-kage med god banansmag:-) Rigtig god pinse til jer alle Print denne artikel

1 kommentar:

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...